Китайският клонинг на G-Class все пак ще излезе на пазара

Протестите на Daimler не бяха взети под внимание от производителя BAIC

 

 

 

 

  На автосалона в Пекин през миналата година китайският концерн BAIC показа всъдеход, чийто дизайн до голяма степен повтаря този на култовата G-Class на Mercedes-Benz. Германският концерн Daimler открито се възпротиви на пускането на подобен автомобил в серийно производство, но въпреки това Beijing BJ80 ще излезе на пазара.
  Протестите на немския производител не бяха взети под внимание, не само заради факта, че китайският всъдеход поразително прилича на G-Class, а и въпреки това, че Daimler притежава около 12% от BAIC. От китайския производител отказват да коментират случая, но тестови прототипи на Beijing BJ80 вече пътуват по пътищата на страната.
  Очаква се моделът да се появи на пазара до края на годината, като външният му вид ще претърпи някои изменения. Дългият 4,7 метра всъдеход ще се предлага с 2,4-литров атмосферен двигател със 142 к.с., както и с нов турбо мотор с обем 2,3 литра и мощност 250 к.с. Вторият двигател е заимстван от Saab, при това напълно легално, твърдят от BAIC.
  Амбициите на производителя не се ограничават дотук. Предвижда се през следващата година Beijing BJ80 да бъде достъпен и с нов двигател с обем 4,0 литра, за който няма никаква информация. Не са известни още и цените, на които ще се предлага всъдеходът.

Снимка: CarNewsChina

Няма коментари:

Публикуване на коментар