BMW показа 40-тонен електрически камион


Машината ще обслужва завода на германците в Мюнхен

 BMW Group представи електрически камион, който ще бъде използван за транспортиране на различни части в завода на компанията в Мюнхен, Германия.
40-тонният камион е произведен от холандската компания Terberg. Той ще прави по 7 курса всеки ден между логистичния център на компанията Scherm Group и завода на BMW, превозвайки най-вече автомобилни компоненти като амортисьори, пружини и кормилни системи.

От германската компания са изчислили, че напълно електрическият камион ще спестява на планетата внушителните 11,8 тона С02 емисии всяка година. Горе-долу толкова ще отдели в атмосферата моделът BMW 320d Efficient Dynamics ако обиколи земното кълбо три пъти.
Самият камион може да измине около 100 км. с напълно заредени батерии, което позволява да покрива ежедневните си задължения. Разстоянието между съораженията на Scherm Group и BMW Group е около 2 км. в едната посока. Зареждането на акумулаторите изисква 4 часа.
"BMW Group е първата автомобилна компания в Европа, която използва 40-тонен електрически камион за превоз на товари по обществени пътища", споделят от германския концерн. И уточняват, че ако машината докаже своята надеждност, в близко бъдеще проектът ще бъде разширен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар