Арабска суперкола за полицията в Абу Даби


Lykan Hypersport е произведен в само 7 бройки, струва 3,4 млн. долара

 

 Автопаркът от коли на полицията в Абу Даби включва всевъзможни лъскави автомобили, сред които Rolls-Royce Phantom, Nissan GT-R, Chevrolet Camaro и др. Съвсем логично в него вече присъства и първата арабска суперкола.Гордостта на арабския автомобилен свят се нарича Lykan Hypersport и представлява суперспортен автомобил, който ще бъде произведен в къса серия от само 7 екземпляра. Всеки един от тях струва минимум 3,4 млн. долара.
Lykan Hypersport е създаден по идея на директора на W Motors Ралф Деб. В разработката и израждането са участвали автомобилни имена от цял свят, а дизайнът е поверен на италианското ателие Studio Torino.
Конструкцията на модела е изработена от карбон, а двигателят е зает от Porsche, като е преработен от компанията RUF. Той има обем от 3,8 литра и развива 770 к.с. и 1000 Нм. Скоростната кутия е автоматик с два съединителя.
Силовият тракт позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди и максимална скорост до 395 км/ч - показатели, съизмерими с тези на Bugatti Veyron и Koenigsegg Agera R.
Возилото има и редица екстри, изпълнени в стила на богатите хора от арабския свят. Всеки от челните фарове, например, е инкрустиран с 420 диаманта.
Въпреки новата си придобивка, полицията в Абу Даби все още отстъпва по автомобили на колегите й от Дубай. Техният автопарк е буквално звезден - Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Lexus RC-F, McLaren MP4-12C, BMW M6 Gran Coupe, Ferrari FF, Audi R8, Mercedes-Benz SL 63 AMG, Brabus B63S-700 Widestar, Bentley Continental, Nissan GT-R, Mercedes-Benz SLS, Renault Twizy и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар