Volvo представи V60 Cross Country

Новият проходим модел ще дебютира в Лос Анджелис

 

 Volvo разкри своя най-нов Cross Country модел, чиято премиера пред публика ще се състои по-късно този месец на автосалона в Лос Анджелис. 

 

 

 

 

 V60 Cross Country е базиран на комбито V60 и също като останалите Cross Country модели на шведския производител разполага с повишен просвет, задвижване към четирите колела, специално оборудване и предпазни елементи по каросерията.

Производителят твърди, че V60 Cross Country предлага отличен микс от възможности, който прави автомобила еднакво подходящ както за движение по асфалтирани пътища, така и извън тях.

Моделът има увеличен с 65 мм пътен просвет в сравнение със стандартното V60, като се оборудва серийно с технологията torque vectoring, която ограничава недозавиването и подобрява сцеплението с пътя. Освен това V60 Cross Country ще се предлага с високопрофилни гуми, които са предвидени за движение извън пътя, но също така редуцират сериозно шума, който се получава при триене на гумите с асфалт, сочи информацията. Изборът от джанти е между 18 и 19 инча.

Авантюристичният дух на модела е подчертан и с допълнителните предпазни елементи по каросерията, които виждаме по арките на калниците и броните. Салонът пък залага на комфортна, демонстрирайки кресла, които са облечени в черна кожа и обшити с отличителни кафяви шевове.

 Първите автомобили Volvo V60 Cross Country ще бъдат продадени на пазарите в САЩ и Канада. За тях автомобилът ще се предлага с 5-цилиндровия бензинов двигател с 250 к.с., автоматична трансмисия и система 4х4.

За останалите пазари по света моделът ще е наличен с най-новите агрегати на марката от серията Drive-E, които са бензинови и дизелови с 4 цилиндъра. Първите коли Volvo V60 Cross Country се очакват на пазара през първата половина на 2015 г.

Снимки: Volvo

Няма коментари:

Публикуване на коментар