Skoda Superb ще е по-голяма от Passat

Флагманът на чехите ще се появи на пазара догодина

 

 Новата генерация на Skoda Superb, чиято премиера ще се състои на автосалона в Женева през пролетта на 2015 г., ще бъде по-голяма и по-практична от новия Volkswagen Passat. Това съобщи членът на Съвета на директорите на чешката компания Франк Велш, цитиран от Autocar.

 

 *Неофициално изображение. Снимка: Autocar

Флагманът на Skoda ще превъзхожда всички свои конкуренти в сегмента както с разстоянието за място на краката на возещите се на задните седалки пътници, така и с обема на багажника си. Това ще е възможно въпреки факта, че дължината на новия Suberb няма да превиши 5 метра. Същевременно обаче разстоянието между двете оси на модела ще бъде по-голямо от това на VW Passat B8.

"Всички нови модели на Skoda ще заложат още повече на практичността като основен коз за набиране на клиенти. Доказателство за това е и новата Fabia, която и в двете си версии - хечбек и комби, предлага най-големите багажници в този клас. А нейната дължина е едва 4 метра", обясни Велш.

За новия Superb се знае още, че ще бъде изграден на новата модулна платформа MQB, което означава, че моделът ще получи и двигателите от направения на същата архитектура Passat B8. Засега са известни само два от тях - 2.0-литров турбо-дизел със 190 к.с. и 2.0-литров бензинов TFSI с 280 к.с. Ще има и версия с хибриден агрегат, чиято сумарна мощност ще е над 210 к.с., но разходът на гориво ще бъде малко над 2 л/100 км.

Няма коментари:

Публикуване на коментар