Ето го новото Porsche Cayenne GTS

Немците от Porsche разсекретиха GTS-версията на обновения си модел Cayenne. 

 

Изнесените снимки и информация имат за цел да подгреят публиката преди живата премиера на колата, която ще се състои на 19 ноември на автомобилното изложение в Лас Вегас.
 
От данните се вижда, че Cayenne GTS се е обзавел с по-мощен мотор и е станал по-бърз от предшественика си. Новият двигател е 3.6-литров битурбо шестак и заменя досегашния атмосферен V8. Мощността на турбинирания агрегат е 440 конски сили.
 
 Това е с 20 коня повече от предшественика, но по-голямата разлика е във въртящият момент. При новото Porsche Cayenne GTS пиковия момент е 600 Нм, докато при досегашния той беше равен на 515 Нм. Освен това новият турбо мотор харчи с почти литър на сто по-малко.
 
Новият силов тракт позволява на GTS-изпълнението да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.2 секунди, а с опционалния пакет Sport Chrono – за 5.1 секунди. Постижението е минимално по-добро в сравнение с това на досегашния Cayenne GTS. Максималната скорост на иновацията е 262 км/ч.
 
 
Обновеното Porsche Cayenne GTS получава нова спортна ауспухна система, мехатронно шаси Porsche Active Suspension Management (PASM) и занижено с 24 милиметра окачване. Спирачките са от версията Cayenne Turbo с 390- и 358-милиметрови дискове отпред и отзад и червени супорти.
 
Иновацията впечатлява още и с пакета Sport Design, отличаващ се с по-изпъкнали прагове, раздути калници и разширени колесни арки. В него се включва още ефектен заден спойлер в цвета на автомобила, 20-цолови лети джанти, тонирани фарове и диодни задни светлини.
 
 
В салона са монтирани спортни седалки, тапицирани с алкантара, на подглавниците на които е извезано моделното обозначение. Интерес представлява и новия мултифункционален волан с монтирани пластини зад него, служещи за смяна на предавките от кормилото.
 
що се отнася до цената на наточеното Porsche, то в Германия тя ще започва от 98 152 евро. За сравнение ще кажем, че базовата версия на обновения Cayenne, оборудван с 3.6-литров V-образен шестцилиндров двигател (300 к.с.) е 65 427 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар