Разби се космическият кораб на Ричард Брансън (Видео)

Преди три години Ричард Брансън тържествено откри космодрум

 Експерименталният кораб за космически разходки на ексцентричния изобретател Ричард Брансън се разби в пустинята Мохаве, предаде АП.

Това е станало по време на тестов полет. Един от двамата пилоти на SpaceShipTwo на компанията Virgin Galactic Ричард Брансън е открит жив.
Той е настанен в болница. Съдбата на втория пилот е неизвестна. На мястото на катастрофата има много обломки, които затрудняват издирването. Свидетели съобщават, че са видели два парашута секунди след аварията. Експерти обаче смятат, че вторият пилот е загинал при инцидента.
Първоначланата версия е, че отказ на двигателя е причината за трагедията. От години Virgin Galactic разработва тези космически кораби, които ще се използват за туризъм и ще извеждат туристи околоземна орбита.
Преди три години Ричард Брансън тържествено откри космодрум, от който апаратите на неговата компания Virgin Galactic в близко бъдеще трябва да започнат да изпращат пътници в Космоса.
Апаратът на компанията Virgin Galactic под името WhiteKnightTwo трябва да се издига до суборбиталното пространство.
Това е вторият инцидент за седмица с космическата индустрия. Във вторник, безпилотната ракета „Антарес” на НАСА се взриви 6 секунди след излитането си във Вирджиния


Няма коментари:

Публикуване на коментар