Audi показа нова снимка на A9

Моделът ще дебютира като концепция по-късно този месец

 

 Германският производител Audi показа още една снимка на концепцията А9, с която ще разкрие бъдещата визия за дизайна на автомобилите си. Моделът, за който се очаква да се превърне в сериен автомобил, ще дебютира по-късно този месец на автосалона в Лос Анджелис. 

 

 

Моделът А9 е дело на новия главен дизайнер на Audi Марк Лихте, който в началото на тази година замени на поста Волганг Дюрхаймер. Той разкрива, че е черпил вдъхновение от модели като състезателния Audi 90 quattro IMSA GTO и първите поколения на A8 и TT coupe.
От предишни информации стана ясно, че новостите в дизайнерския език на марката ще се изразяват най-вече в решетката на радиатора, светлините и уредите в салона. А Лихте вече уточни, че новите модели на Audi ще бъдат лесно разпознаваеми като продукт на марката, но ще се отличават с прости и чисти линии, които изразяват динамика.
Очаква се Audi A9 да получи и сериен вариант, който да бъде на пазарите през 2017 г. Моделът ще използва платформата MLB Evo, като се предвижда и още по-спортна модификация S9, която най-вероятно ще се задвижва от 4,0-литров V8 двигател с 600 к.с.
Повече подробности ще да бъдат съобщени в края на ноември, когато ще се състои премиерата на концепцията Audi A9.

Няма коментари:

Публикуване на коментар