Във Volvo планират и секси спортен автомобил

Моделът на шведите трябва да се превърне в приемник на C70

  Ръководството на Volvo планира да са пусне спортен автомобил, който може да се счита за наследник на популярния от преди години кабриолет С70. Това обаче ще стане след като завърши стартиралото обновяване на моделната гама на компанията, съобщава Autoblog.

 

 


Concept Coupe. Снимка: Volvo

Един от шефовете на скандинавския производител - Петер Мертенс, който ръководи департамента за изследвания, заяви, че пускането на стилна и оригинална спортна кола е задължително за промяната на имиджа на марката, който стартира с налагането на новата модулна платформа SPA и с пускането на новото поколение на всъдехода XC90.

"Искаме да направим бъдещите ни модели по-изискани и по-привлекателни - обясни Мертенс. - Само безопасност никога не е достатъчна, трябва и сексапил. Именно тези две качества, обединени в един автомобил, искаме да предложим на нашите клиенти. Имаме нужната платформа - SPA, която е достатъчно гъвкава, така че можем да направим красива кола, която да може да доставя удоволствие от управлението."

Топ мениджърът обаче отказа да се ангажира с конкретни срокове за пускането на новия модел. Мертенс уточни, че сега най-важното за Volvo е създаването на новото поколение на седана S60 и на кросовъра XC60. Преди тях обаче ще излезе новият флагман на марката, който също ще ползва архитектурата SPA. Това ще е седан с индекс S90, чиято поява е планирана за догодина.

"Работата върху дизайна на този автомобил вече приключи, като останаха да се доработят някои технически нюанси. Мога само да потвърдя, че премиерата на новия ни флагман вече е съвсем близко", обясни Мертенс

Няма коментари:

Публикуване на коментар