Volvo XC90 вдига мерника на BMW X5M

Специалистите на Polestar, придворното тунинг ателие на Volvo, работят усилено над спортна версия на новото поколение XC90. Авторите на проекта се канят да създадат най-мощния кросоувър в историята на шведската компания.

 Втората генерация на XC90 няма да се оборудва с едрокалибрени двигатели. Предишните пет- и осемцилиндрови агрегати отстъпват място на 2.0-литрови четирицилиндрови мотори. Скандинавците обаче не се тревожат от дефицита на кубатура и са на мнение, че кросоувърът им ще се справя достатъчно добре и с хибридна силова установка с над 400 к.с.

От Polestar смятат да впрегнат сили не толкова в увеличаването на мощността, колкото в настройките на окачването за постигане на възможно най-добра управляемост. Шведите планират да променят предавателните числа на кормилната уредба и да "пипнат" трансмисията за по-ефективно ускорение.

По идея след намесата на Polestar XC90 ще влезе в пряка конкуренция с мастодонти като Mercedes-Benz ML63 AMG и BMW X5M. Скандинавците отсега признават, че кросоувърът им ще отстъпва по мощност на съперниците си, но нямат никакво намерение да се предават без бой и се заканват творението им да бъде напълно сравнимо по динамика и ходови качества с анаболните немци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар