Volkswagen показа пикап за сърфисти

Saveiro Surf ще дебютира на изложението в Сао Пауло

 

 Германската компания Volkswagen разкри официално модела Saveiro Surf, чиято премиера ще се състои на предстоящото по-късно този месец изложение в Сао Пауло.Компактният пикап е базиран на модела Fox, а дизайнът му е вдъхновен от концепцията Fox Pepper. Двуместният автомобил има защитни елементи по каросерията, уникални 15-инчови джанти и ролбар в задната част, който предпазва пасажерското отделение. Информация за размерите на автомобила липсва, но както се вижда от снимките товарното пространство е напълно достатъчно, за да побере няколко сърфа.

 Volkswagen Saveiro Surf ще се предлага със само един двигател. Това е 1,6-литров агрегат с четири цилиндъра, който може да работи с етанол или бензин. В първия случай мощността е 104 к.с., а във втория - 101 к.с. Трансмисията е 5-степенна механична, като задвижва предните колела. Система 4х4 няма да се предлага.

В стандартното оборудване на колата влизат климатик, алуминиеви педали, регулируем волан, предни въздушни възглавници, декорация за екстериора и др.

Моделът ще има премиера на 30 октомври при откриването на слона в Сао Пауло. Все още не е ясно дали Volkswagen възнамерява да продава Saveiro Surf извън Южна Америка.

Снимки: Volkswagen 

Няма коментари:

Публикуване на коментар