Новият V8 би-турбо мотор на Mercedes ще се поставя на всички AMG модели

Германската компания подготвя модернизация и на V12 двигателя си

 

 Новият 4.0-литров би-турбо двигател V8, която дебютира на суперколата Mercedes-AMG GT (на снимката) и на семейството Mercedes C63 AMG, ще замени всички останалите 8-цилиндрови двигатели на германския производител. Това съобщи шефът на Mercedes-AMG GmbH Тобиас Мьоерс през Autocar.

 

 По думите на топ-мениджъра новият агрегат ще се използва не само при автомобилите, подготвени от AMG, но и от останалите модели на Mercedes-Benz, които сега са оборудвани с 5.5-литровия V8 мотор. При това, всички двигатели, предназначени за колите AMG, както и преди ще се сглобяват на принципа „един човек-един мотор“.

Мьоерс разкри още, че подобно на AMG GT и C63 AMG, вече всички автомобили, подготвяни от подразделението AMG GmbH, ще се продават под бранда Mercedes-AMG, а не като Mercedes-Benz.

„Към момента AMG не подготвя никакви екстремни продукти, въпреки че предвиждаме във времето пускането на Mercedes-AMG GT Black Series. Мога само да потвърдя, че моделът ни няма да има дизелова версия или такава със задвижване 4х4", разкри шефът на AMG.

Топ-мениджърът допълни, че компанията започва работа и върху нов проект. Това е глобална модернизация на сегашния 6.0-литров V12 двигател на Mercedes, който след обновяването си ще стане част от нов хибриден агрегат.

Снимка: Mercedes-AMG

Няма коментари:

Публикуване на коментар