Toyota пуска отделна марка електромобили

Продукцията на Leahead ще е предназначена към младите хора, искащи да изпъкнат.Световният автомобилен гигант Toyota ще представи догодина нова марка, която ще се занимава с производството на достъпни като цена електромобили за развиващи се пазари, съобщава изданието Carnewschina.

 Дъщерното предприятие на Toyota ще дебютира най-напред в Китай, където ще се казва Lingzhi. На останалите пазари името на марката ще бъде Leahead (б.а. - от Leap Ahead, което се превежда от английски като "крачка напред"). Основните купувачи, към които е насочен новият бранд, е така наречената "златна младеж", която иска да се отделя от общата тълпа.

За първи път за подобни намерения от страна на японската компания се заговори през 2013 г., когато Toyota показа на автосалона в Шанхай концептуален крос-хеч, задвижван от електрически силов агрегат. Тогава обаче най-големият автомобилен производител не даде подробности за модела.

 Първият Lingzhi/Leahead ще дебютира през ноември на автосалона в Гуанчжоу, като в основата му ще бъде поставена платформата на Toyota Yaris L. Тя се произвежда в Китай от съвместното предприятие Guangzhou-Toyota. Цената на електромобила ще бъде около 150 000 юана (25 000 щатски долара).

*Yaris L Снимки: Toyota

Няма коментари:

Публикуване на коментар