Новият Superb ще дебютира напролет в Женева

Skoda ще покаже следващото поколение на флагмана си на салона в Женева през март догодина, твърди австралийското сп. CarAdvice. Третата генерация на Superb (четвърта, ако се брои моделът от 1934 г.) ще стане първият хибриден автомобил на чехите.

Информацията на CarAdvice звучи леко съмнително, тъй като никой не е засичал тестови мулета на бъдещата лимузина в Европа, а това е крайно необичайно по-малко от половин година преди официалния дебют. Австралийците обаче рядко публикуват партенки, а и цитират източник от Skoda със съвсем конкретни технически параметри.

Ако данните се потвърдят, междуосието на новия Superb ще бъде удължено със 75 мм и ще достига 2 836 мм. Освен платформата, чешкият флагман ще сподели с Passat B8 и хибридната силова установка на модификацията GTE с 1.4-литров TSI и електромотор със системна мощност 218 к.с.


Върховият 3.2-литров V6 категорично отпада от гамата в полза на 2.0-литров четирицилиндров турбодвигател с 280 или 300 коня. Въртящият момент ще се предава на четирите колела през седемстепенна трансмисия DSG и муфа Haldex.

В гамата ще се предлагат също 2.0-литрови дизели с мощност от 150 до 240 к.с. и няколко бензинови мотори с обем 1.4 и 1.8 литра. Особен акцент ще бъде поставен на технологиите за активна безопасност. Новият Superb ще стане първата Skoda с изцяло светодиодни адаптивни фарове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар