PSA търси купувач на двигатели, правени за BMW и Ford

Френският концерн твърди, че има 3 кандидата за агрегатите

 Френският концерн PSA Peugeot Citroen обяви, че търси партньор, който да изкупи огромен брой двигатели, създадени съвместно с BMW и Ford, съобщава агенция Ройтерс.

 

 Снимка: Ройтерс

Шефът на отдела за силови агрегати в PSA Peugeot Citroen - Кристиян Шапел, твърди пред агенцията, че вече се водят преговори с трима евентуални купувачи на агрегатите. Става дума за 1.6-литровия бензинов агрегат, направен за модели на BMW, и дизелови мотори с по-голям обем за автомобили на Ford.

"Интересът към нашето предложение е доста голям. Правата върху тези мотори са собственост на PSA, така че няма никакъв проблем да ги продадем. Преговаряме с 3 компании, но има и други, които също се интересуват от тях. Засега предпочитам да не съобщавам имена", обясни Шапел.

Агенция Ройтерс припомня, че партньорите на PSA - концерните BMW и Ford, прекратиха сътрудничеството си и производството на двигатели съвместно с французите, след като те от своя страна решиха да направят общ алианс с концерна GM.

През декември 2013 г. обаче американците обявиха, че ще продадат своите 7% от акциите на PSA, които по-рано придобиха в рамките на сътрудничеството си с французите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар