Porsche готви съперник на Tesla Model S

Инженерите на Porsche разработват усилено изцяло електрически модел, който ще се конкурира директно с хитовия калифорнийски седан Tesla Model S. Информацията е на немското сп. Manager Magazin, което цитира собствени източници от производителя.

Бъдещият електромобил най-вероятно ще бъде построен на модифицирано модулно шаси MSB, върху което е изградена сегашната Panamera. Междуосието от 2 920 мм ще бъде скъсено, а каросерията ще бъде изработена от леки материали като алуминий и високоякостна стомана.

Детайли за силовата установка все още няма. От Porsche обаче надали биха заложили на по-анемична механика от тази на Tesla Model S P85, която разполага с 416 к.с. Електромоторът ще се захранва от йон-литиевия акумулаторен блок на Audi R8 e-tron. Запасът от енергия ще стига за изминаването на около 400 км.

През пролетта шефът на Porsche Матиас Мюлер обяви, че компанията планира в най-скоро време да пусне на пазара напълно електрически автомобил, който ще може да навърта "300, а защо не и 400 км" с едно зареждане. През 2011 г. бяха демонстрирани три експериментални електромобила на базата на Boxster, разработени в тясно сътрудничество с Volkswagen. Прототипите имаха по два електромотора с обща мощност 240 к.с. и ускоряваха от място до 100 км/ч за 5.3 секунди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар