Семейството на Passat ще се разраства

Купето с четири врати на базата на Passat очевидно се продава добре, защото във Волфсбург разработват CC-версия и за съвсем прясната осма генерация на модела. Семейство ще се обогати и с "всъдеходен" вариант Alltrack, съобщава Car and Driver. 

 Американското списание цитира шеф-дизайнера на Volkswagen Клаус Бишоф, според когото предстои също изненада с индекс R.

Засега информацията за трите нови модификации е оскъдна. Известно е единствено, че "купето" ще се появи на пазара през втората половина на 2016 г. То ще има по-елегантен дизайн от седана, по-качествени материали в интериора и повече екстри. Различни със сигурност ще бъдат и настройките на шасито, макар все още да не се знае дали акцентът ще пада върху комфорта, или върху динамиката.

Неяснота обвива съдбата на евентуалната R-версия. От такива модификации по правило не се печели, но те имат огромно значение за продажбите на модела. В момента инженерите на Volkswagen работят над 3.0-литров турбомотор с VR-архитектура, който вече бе демонстриран в прототипите Design Vision GTI и GTI Vision Gran Turismo. Този агрегат изглежда като съвсем логичен избор за наточения Passat.


Няма коментари:

Публикуване на коментар