Nissan пуска кросовър на базата на Micra

Моделът ще получи 1.6-литров двигател със 112 к.с.

 

 

Компания Nissan публикува втори тийзър на новия си концептуален кросовър, чиято световна премиера ще се състои на стартиращото следващата седмица международно изложение в Сао Пауло. На снимката по-детайлно се виждат светодиодните фарове, решетката на радиатора и линията на прозорците.
 Според информация на изданието Autoesporte, чийто представител е присъствал на закрита презентация на модела, в Nissan планират неговото пускане в серийно производство. Очаква се кросовърът да бъде изграден на платформата на Nissan March, който в Европа е известен като Micra. Задвижването ще бъде поверено на 1.6-литров бензинов мотор със 112 к.с. и вариаторна трансмисия CVT.

Преди 2 години японският производител отново използва автосалона в Сао Пауло, за да покаже концептуален кросовър. Тогава бе представен моделът Extrem, който също бе изграден на платформата на Micra и разчиташе на 1.6-литров бензинов двигател.

Новият всъдеход ще бъде с размерите на Ford EcoSport. Производството ще стартира в завода на Nissan в Бразилия, където се сглобяват моделите Versa и March. Срокове не се посочват.

Снимка: Nissan

Няма коментари:

Публикуване на коментар