Mercedes официално потвърди завръщането на Maybach

Първите машини от възродената марка ще бъдат показани до месец

 

 След многочислените слухове и снимки на прототипи, германската компания Mercedes-Benz официално обяви, че връща марката Maybach на пазарите. Това стори главният дизайнер на производителя Гордън Вагенер пред изданието Car & Driver.

 

Брандът Maybach бе спрян от производство от концерна Daimler преди 2 години заради ниски продажби. Сега той се завръща, но не като самостоятелен производител, а като подразделение на Mercedes-Benz – такова, каквото е и AMG. То обаче няма да прави спортни, а луксозни модели.

Първият от тях ще бъде удължена модификация на S-Class. Сега стандартният модел се предлага с две различни дължини – 5116 мм и 5246 мм. Според Вагенер дължината на Merceses S-Class Maybach ще бъде около 5550 мм, като увеличението ще засегне най-вече разстоянието между осите, от което зависи пространството в салона.

Новият Maybach вече бе заснет по време на тестове на „Нюрбургринг“ (на снимката). Очаква се моделът да се предлага във версия S600 с 6.0-литров V12, както и във версия S65 AMG отново с V12 мотор, но развиващ по-висока мощност.

Премиерата на модела е насрочена за международния автосалон в Лос Анджелис през ноември. Тогава ще бъде показан седанът, а догодина версии Maybach ще получат кабриолетът S-Class, а също и всъдеходът GL, който според новите фирмени правила на Mercedes ще се казва GLS.

Снимка: Youtube
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар