Ford Kuga: По-мощен, по-икономичен и по-технологичен

Ford обяви подробности за нововъведения в модификационното портфолио на модела си Kuga, в това число и нова и най-мощна негова дизелова версия- двулитрова TDCi с максимална мощност от 180 конски сили и внушителен максимален въртящ момент от 400 Нм.

Други интересни новости в гамата на Kuga са новите екстериорни цветове (Ruby Red Metallic, Magnetic Metallic и изцяло нов Tiger Eye Metallic), системите за подобряване на разхода на гориво Auto-Start-Stop и Active Grille Shutter, които вече са част от стандартното оборудване на модела, какот и наличието на лумтимедийната и инфо-комуникационна система SYNC с приложението AppLink за гласови команди. Новост е и въвеждането на нова 1.5 литрова EcoBoost бензинова версия на всъдехода.

От Ford коментират, че двулитровият TDCi е избран от 83% от потребителите на Kuga, реализирани на основните 20 европейски пазара през първите девет месеца на годината. Новата версия на мотора обещава увеличение в максималната мощност от 17 конски сили и на 60 Нм по отношение на въртящия момент.

Като цяло, продажбите на Kuga от началото на годината са се подобрили с 33% в сравнение със същия период на миналата година. През първите девет месеца на годината, реализираните представители на модела на основните за фирмата на синия овал 20 европейски пазара, са над 63 000.

От лансирането на новата Kuga в Европа през 2012-та година, до момента са закупени над 200 000 нейни представителя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар