Маркионе и Ferrari ще "ритат задници"

Новият президент на Ferrari Серджо Маркионе маркира началото на мандата си с бойка реч за завръщането на Скудерията в челото на Формула 1.

 

Италианският тим за последно спечели титлата на конструкторите през 2008, а последният световен шампион на тима е Кими Райконен, който взе титлата през 2007, а този сезон също се оказа разочарование, тъй като тимът записа едва два подиума.
Маркионе обаче е твърде решен да върне Ferrari на върха във Формула 1.
„Трябва да сритаме няколко задника и трябва да го направим бързо – обясни големият шеф на FIAT Chrysler, който е израснал в Канада и борави свободно с английския. – Ще направим каквото е необходимо, за да прогресираме.
„Може и да сбъркаме някъде, но вече няма какво да губим, нали? Нека да рискуваме малко повече.”
Скудерията удари дъното тази година в домашното си състезание на „Монца”, където Фернандо Алонсо отпадна, а Кими Райконен остана извън зоната на точките.
„Постоянно ми се повтаря, че състезанията не са точна наука, а представянето ни зависи от поредица различни фактори – допълни Маркионе. – След това отидох на „Монца” и видях, че в първите шест коли на финала няма болид на Ferrari или такъв, който да е с двигател на Ferrari и кръвното ми налягане отскочи здраво нагоре.
„Когато Ferrari не печели във Формула 1, значи това не е Ferrari. Мога да понеса периоди на лош късмет, но това не може да се превърне в нещо, което да е характерно за нашата марка.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар