BMW-та за най-добрите даскали

Министерството на образованието в Саудитска Арабия предприема необичайни мерки за повишаване на престижа на учителската професия. 

 

 Най-талантливите преподаватели ще бъдат награждавани с автомобили от луксозни марки като BMW. Предвидени са и стимули в суха пара от 10 000 до 120 000 риала (от $2 500 до $32 000), съобщава Arab News.

От Образователното ведомство поясняват, че целта на наградите е да насърчи професионализма на учителите и да направи занаята им по-привлекателен за младите и квалифицирани специалисти. За паричните премии и луксозните автомобили ще могат да се борят не само директори на училища, а и обикновени даскали. Бонуси ще получават също отлични ученици и студенти.

Списъкът с наградените за 2014 г. вече е изготвен. Според саудитското министерство на образованието автомобили като BMW са "прекрасна мотивация за служителите, заети в тази сфера".

Повечето граждани на Саудитска Арабия дават положителна оценка на новите стимули и смятат, че така професионализмът на учителите ще бъде поощрен. Единствените, които не се радват особено на програмата за насърчаване са жените-преподаватели, тъй като те нямат право да управляват автомобил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар