Забраниха реклама на BMW M4

Британската Служба за рекламни стандарти (ASA) забрани на BMW да използва рекламен клип на кабриолета M4 в кампаниите си по телевизията. Организацията го определя като "социално опасен" и неприемлив за показ.

Рекламата съдържа както сцени на открития баварски автомобил по пътищата за общо ползване, така и на писта, където пилотът взема агресивно завои и дрифтира. От ASA отбелязват, че в някои кадри е трудно да се определи къде точно се намира колата - на пътя или на състезателното трасе. Според експертите на организацията тези особености на сценария "могат да подтикнат водачите към опасно шофиране".


От BMW отговарят на обвиненията с аргумента, че в клипа "има два сюжета, които се различават обективно един от друг". Въпреки това ASA е забранила излъчването на рекламата в този вид и е предупредила немския производител да се въздържа от подобни прийоми в бъдещите си кампании.

BMW представи M4 Convertible на салона в Ню Йорк през април. Моделът има твърд покрив от три части, който се сгъва за 20 секунди. Под предния капак има 3.0-литров шестцилиндров битурбодвигател с мощност 431 к.с. и въртящ момент 550 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар