Всъдеход с бордови електрошок

Латвийският производител на поръчкови бронирани всъдеходи Dartz Motorz Uzņēmums публикува първото изображение на нова модификация на модела Prombron. Автомобилът ще носи името Black Shark ("Черна акула") и ще бъде представен на 19 октомври.

Всъдеходът ще бъде построен на базата на Mercedes-Benz GL 63 AMG и ще получи каросерия с кевларени и титаниеви панели. Дръжките на вратите ще се прибират и ще бъдат снабдени с датчици за разпознаване на пръстови отпечатъци.

Понеже продукцията на Dartz трудно привлича внимание, Black Shark ще бъде оборудван с мощни сирени и четири прожектора на покрива. Повечето системи на автомобила ще могат да се контролират с помощта на смартфон Vertu, който влиза в стандартната комплектация.

Най-екстравагантната екстра обаче си остава системата "антипапараци". Тя ще неутрализира нахалните фотожурналисти с електрошок. За съжаление принципът й на действие остава тайна.

Според съобщението до медиите мощността на 5.5-литровия битурбомотор, който развива 557 к.с. в GL 63 AMG, ще бъде увеличена на 1 500 коня. Латвийците не влизат в подробности как смятат да постигнат внушителния скок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар