Шампионат по сервизни акции

С 52 млн. изтеглени коли от пазара на САЩ настоящата година поставя нов рекорд

 

 Годината все още не е приключила, а броят на изтеглените само от пазара на САЩ автомобили вече превишава почти двойно досегашния рекорд, пише CNN Money, позовавайки си на данните на Stericycle.

 

 Снимка: Ройтерс

От началото на тази година на територията на САЩ са проведени 544 сервизни акции, засегнали над 52 млн. автомобила. За сравнение през най-лошата в това отношение година - 2004, от този пазар бяха изтеглени почти двойно по-малко коли - 30,8 млн.

Изчисленията на Stericycle показват, че през първите 10 месеца на година са били организирани средно по 2 сервизни акции всеки ден. При това само на пазара на САЩ. Повече от половината от засегнатите автомобили - 26,5 млн., са произведени от американския гигант GM.

"Никога не са били изтегляни повече коли от пазара. Всеки пети автомобил в САЩ е бил привикван в сервиз през тази година", заяви вицепрезидентът на Stericycle Марк Розембайгер пред CNN Money.

Според него увеличаващите се сервизни акции се дължат на факта, че "клиентите искат от автомобилите много повече от преди". А това ги прави сложни, което пък е предпоставка за повече дефекти.

Припомняме, че през 2013 година бяха изтеглени 22 млн. автомобила от пазара на САЩ. Година преди това броят им бе 16.2 млн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар