Истински шпионски автомобил от Латвия

Бронираният Dartz Prombron Black Shark разполага с 1500 к.с.

 

 Придобилата скандален статус латвийска фирма Dartz представи официално своя пореден екстравагантен автомобил. Той носи името Prombron Black Shark и е описван от производителя като истински шпионски автомобил от 21-ви век.

  Определението не е случайно, тъй като Dartz Prombron Black Shark разполага с възможности, които сме свикнали да виждаме именно във филмите за Джеймс Бонд.

Всъдеходът има купе от кевлар-титаниева сплав, а в оборудването му са включени екстравагантни екстри като скенер за ретината на очите на водача, стартиране на двигателя с пръстов отпечатък и дръжки на вратите, които се прибират и разполагат с електрошоково устройство срещу неканени гости.

Освен това машината разполага с вградени в купето камери и има система против папараци, за чието функциониране обаче не се споменава нищо. Всички системи могат да се управляват дистанционно чрез телефон Vertu, който идва в пакет с колата.

Базираният на Mercedes-Benz GL латвийски автомобил е оборудван с бронировка, покриваща стандарта B7.

Както бе обявено през миналата седмица, задвижването на латвийската машина е поверено на двигатели Mercedes-Benz - V8 от GL63 AMG или V12 от GL65 AMG. Те са тунинговани, като по желание на клиента по-големият от тях може да бъде настроен да генерира 1500 к.с.

От компанията не съобщават цените, но уточняват, че този модел ще бъде предложен в изключително къса серия.

"Нашата кола ще бъде мечта за стотици магнати по света, но само пет ще бъдат щастливите й собственици, казва шефът на Dartz Лео Янкелович. - Нека си го кажем направо - вие сте отегчени от скучните автомобили на пазара. Всички сме. Производителите на серийни автомобили са принудени са намаляват обема на двигателите и да използват рециклирани пластмасови материали. А това ни дава възможност да изпъкнем над най-добрите марки в автомобилната индустрия".


Снимки: Dartz

Няма коментари:

Публикуване на коментар