AMG се съсредоточва върху масовите коли

Германците няма да правят суперавтомобил

 Суперколите на компанията - Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, 300 SLR, SLR Coupé, SLR 722 Edition, SLR Roadster, SLR Roadster 722 S

Спортното подразделение на Mercedes-Benz - AMG, не планира създаването на суперколи, тъй като възнамерява да се съсредоточи върху разработката и производството на масови спортни автомобили. Това заяви пред Сaradvice Тобиас Моерс, изпълнителен директор на компанията.

Той уточни, че най-новата разработка на компанията му - AMG GT, ще има поне две поколения, както и по-брутална версия. Това най-вероятно ще бъде модификация Black Series, която ще получи по-висока мощност и отличителен дизайн. Моделът обаче не се подготвя за конкурент на коли от ранга на Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder или McLaren P1.
 AMG GT

"Не е особено полезно да имаш редица суперколи в една година, но никой да не ги вижда по пътищата. Важно е твоята марка да се вижда по шосетата", каза Моерс.

Именно затова AMG няма да прави наследник на SLR или SLS, а ще заложи на модифицирането на автомобили Mercedes-Benz.

Изпълнителният директор на AMG не разкри какво точно се подготвя, като сподели единствено, че е убеден, че компанията му ще бъде по-успешна, ако заложи на спортни автомобили в големи серии отколкото на нишови машини като SLR.

Снимки: Mercedes-Benz

Няма коментари:

Публикуване на коментар