Задава се екстремен AMG GT

Придворното тунинг ателие на Mercedes-Benz подготвя стероидна версия на суперколата AMG GT, която ще се изправи срещу Porsche 911 GT3. Новината съобщава лично шефът на AMG Тобиас Моерс пред британското сп. Autocar.

 Автомобилът ще бъде цивилен вариант на състезателния болид на базата на AMG GT и ще дебютира през 2016 г., когато ще замени Mercedes-Benz SLS AMG GT3 в шампионата FIA GT3. Според Моерс дотогава инженерите му имат време да подобрят всички характеристики на купето, за да го направят конкурентоспособно.

"Нямам никакво намерение да създадем драгстер, чието единствено достойнство е спринтът от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди. Трябва да увеличим мощността, да намалим теглото и да подобрим аеродинамиката и окачването. Основната ни цел са оптималното съотношение между мощност и маса, отличната управляемост и най-краткото време за обиколка", обяснява босът на AMG.

Очаква се новият екстремен Mercedes да олекне с поне 80-100 килограма в сравнение с 1570-килограмовата цивилна версия. Това ще бъде постигнато с използването на композитни материали. 4.0-литровият V8 ще бъде форсиран от 510 на 550 к.с. Суперколата ще получи по-широка предна и задна колея и по-агресивен аеродинамичен пакет.

Ускорението от място до 100 км/ч ще бъде съкратено с поне 2 десети до 3.6 секунди, но максималната скорост ще остане ограничена на 310 км/ч. За сравнение Porsche 911 GT3 с 3.8-литров шестцилиндров боксер с мощност 475 к.с. спринтира от 0 до 100 за 3.5 секунди и развива 315 км/ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар