Бюст предизвика 500 катастрофи в Москва

Провокативна реклама с огромно изображение на женски гърди стана причина за повече от 500 пътнотранспортни произшествия в руската столица само за един ден, съобщава сайтът АвтоСреда. Агенция залепила плакати с бюста на 30 фургона с надпис "Те привличат" без да си даде сметка какви могат да бъдат последствията за безопасността на движението в Москва.

 

 Инцидентите започнали веднага след включването на рекламните камиончета в трафика, въпреки че синя линия по средата на изображението скрива най-съществената част от него. До края на работния ден броят на катастрофите, предизвикани от невниманието на шофьори и пешеходци, достигнал 517.

35-годишният московчанин Илдар Юриев разказва как бил блъснат от кола, докато зяпал женските прелести. "Бях тръгнал на делова среща, когато се появи камионетка с гигантска снимка на гърди. Загледах се и ме сгазиха".

Рекламната агенция "Сарафан" е обещала да изплати компенсации на всички пострадали. От компанията обясняват, че кампанията им била нова алтернатива на подобни реклами по обществения транспорт и големите билбордове по улиците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар