Флагманът на Volvo ще се цели в Mercedes E-Class и BMW 5-Series

С пускането на седана S90 шведите окончателно се отказват от V8 двигателите


През следващата година на върха на моделната гама на Volvo ще настъпи промяна - мястото на сегашното S80 ще бъде заето от нов седан с името S90. Това потвърди шефът на скандинавската компания Хакан Самуелсон пред изданието Motoring.
Concept Coupe

Най-големият седан на шведския производител, както и показаното преди няколко дни второ поколение на кросовъра Volvo XC90, е конструиран на новата модулна платформа SPA. Новият модел ще получи преработен екстериор, в който ще бъдат включени елементи на концептите Concept Coupe и Concept Estate.

Интериорът също ще бъде напълно нов, но голяма част от него ще бъде повлиян от този на XC90. Специално за пазарите на САЩ, Китай и няколко европейски държави Volvo предвижда да пусне и удължена версия на новия си флагман.

Приемникът на Volvo S80 ще бъде оборудван изцяло с новата линия 4-цилиндрови двигатели Drive-E. Мощността на бензиновите агрегати ще варира между 140 и 306 к.с., а на дизеловите - от 120 до 230 к.с. Моторите ще се комбинират с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Топ версията на Volvo S90 ще бъде хибрид, съчетаващ бензинов двигател и електромотор. Той ще може да се зарежда от електрическата мрежа.

Шефът на компанията Хакан Самуелсон допълни, че основните конкуренти на новия флагман на Volvo ще бъдат Mercedes-Benz E-Class и BMW 5-Series. Досега експертите слагаха бъдещото S90 в една категория с по-луксозните Mercedes-Benz S-Class и BMW 7-Series.

Няма коментари:

Публикуване на коментар