Volkswagen показа конкурент на Mercedes-Benz CLA

Седанът Lamando може да се появи в Европа и Северна Америка

  Концернът Volkswagen официално разкри серийната версия на купеобразния седан New Midsize Coupe (NMC), който бе показан като концепт на автосалона в Пекин през април. Премиерата на модела с име Lamando се състоя на изложението в Ченду (Китай).
Четиривратката ще заеме място между седаните Passat и Jetta в гамата на компанията. Той е готвен за конкурент на Mercedes-Benz CLA, като е построен на модулната платформа MQB. Дължината на модела е 4597 мм, широчината – 1838 мм, а височината – 1422 мм.

  „Този автомобил е насочен към младата аудитория, за която моделът Passat CC е твърде голям или твърде скъп“, обявиха от Volkswagen. Новият Lamando ще бъде произвеждан в завода на германската компания в Шанхай, като ще се появи на пазара през ноември. Цените му стартират от 23 900 долара.

  Техническите характеристики на модела не бяха разкрити. Показаният по-рано тази година Volkswagen NMC обаче бе оборудван с 2.0-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра, който развива 220 к.с. Според медиите в Китай Lamando ще получи бензинови TSI-двигатели с обем 1.4 и 2.0 литра и 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

  Любопитното е, че първоначално Lamando е бил предвиден само за пазара в Китай, но сега от Volkswagen са преразгледали тази си позиция и не изключват възможността през 2016 г. автомобилът да се появи на пазарите в Европа и Северна Америка. Там той ще дебютира заедно със следващото поколение на Jetta.

Снимки: Volkswagen 

Няма коментари:

Публикуване на коментар