Subaru показа Forester STI tS

Модификацията засега е само експеримент за проучване на мнението на клиентите                                                                           Компанията Subaru разработи концептуална „напомпана“ версия на кросовъра Forester от последно поколение, който е получил приставка STI tS към името си. Премиерата на прототипа се състоя на пистата „Сузука“ по време на поредния кръг от японските серии Super GT, съобщава изданието Response.  От стандартния Forester новата модификация се отличава по допълнителните аеродинамични елементи по каросерията, които му придават по-агресивен външен вид. Сред тях са преден сплитер и заден спойлер, боядисани в черно. Освен това машината разполага с големи тръби на изпускателната система и спортни гуми Bridgestone Turanza ER33 размер 245/45 и 19-цолови джанти BBS.


Окачването на „напомпания“ всъдеход също е преработено, но как точно засега не се съобщава. Не е ясно и какви промени са правени по задвижващия агрегат. Представител на Subaru обаче обясни, че прототипът е направен единствено, за да бъде проучена реакцията на клиентите на марката относно появяването на серийна версия на модела.


 При предишното поколение на Forester японската компания също пусна „напомпана“ модификация tS (б.а – съкратена от Tuned by STI). Кросовърът разполагаше с 2.5-литров "боксер", развиващ 263 к.с. и 5-степенна автоматична трансмисия. При него ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.5 секунди, а максималната скорост достига 228 км/ч. Subaru произведе общо 99 бройки от тази версия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар