Porsche Macan vs. BMW X4 /видео/

Сравнението е на британското издание Autocar (Видео)

 

Редакторите на Autocar вече обявиха Porsche Macan за по-добър продукт от техния любим Range Rover Evoque. Сега обаче компактният SUV на Porsche влиза в дуел с още един свой конкурент - BMW X4.
Британците сравняват дизеловите версии на двата автомобила, оборудвани с 3.0-литрови двигатели - Porsche Macan S Diesel и BMW X4 xDrive30d M Sport.

Двигателят и при двата модела предлага мощност от 258 к.с., но този на Macan генерира с 20 Нм по-висок въртящ момент - 580 Нм. Той обаче се достига при малко по-високи обороти - 1750 об/мин срещу 1500 об/мин при BMW X4, така че можем да определим агрегатите като аналогични по отношение на характеристиките.

Минимална разлика има и в масата на проходимите машини. BMW X4 тежи 1895 кг, докато при Macan теглото е 1880 кг. Въпреки това обаче моделът на баварците ускорява по-бързо от място до 100 км/час - за 5.8 секунди срещу 6.3 сек. при Porsche. 
И BMW X4, и Porsche Macan са производни на вече съществуващи автомобили. X4 е базиран на Х3, а Macan - на Audi Q5. Истината обаче е, че те нямат нищо общо с по-обикновените ни си братя, казват британците.

При BMW X4 позицията на седене е по-ниска от тази при Х3, а управлението и поведението на пътя - по-спортни. "BMW X4 ускорява добре, спира добре, завива добре. Това е впечатляващ автомобил, независимо дали го карате по асфалт или черен път", отсичат от Autocar.

След подобни суперлативи трудно можем да си представим по-добра оценка за Porsche Macan. Но тя е именно такава. "BMW X4 е впечатляващ, а Macan - невероятен. Моделът на Porsche има дори по-ниска позиция на седене, сходна с тази в спортен автомобил. Той е по-директен и невероятно стабилен, а офроуд режимът му, за разлика от този на BMW, увеличава просвета", посочват от Autocar.

Ето и финалната им оценка: "BMW X4 е малко по-бърз при ускорение от място и има по-добре подреден салон. Porsche Macan е малко по-достъпен, предлага повече място на задната седалка и е по-икономичен. Най-впечатляващо при Macan обаче е пътното поведение, което е изключително добро за подобен автомобил. Porsche печели този дуел, не с много, но с достатъчно".
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар