Новият Opel Corsa стартира от 12 000 евро в Германия

Премиерата на модела ще се състои в Париж

 

 Новото поколение Opel Corsa, чиято световна премиера ще се състои в Париж през октомври, вече стъпи на родния си пазар. В Германия цените стартират от 11 980 евро, става ясно от онлайн конфигуратора на модела.

Срещу тази сума се предлага базовата версия с три врати, която се задвижва от атмосферен 1.2-литров бензинов двигател със 70 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия. Сумата е примамлива, тъй като е със само 230 евро над стартовата цена на по-малкия ADAM. Тя е също така по-ниска от тази на основния конкурент - VW Polo, чиито цени в Германия започват от 12 600 евро.

При моделът, оборудван с новия 3-цилиндров турбо-мотор с обем 1.0 литра (1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo), цените стартират от 14 480 евро. Той е наличен във версии с 90 или 115 к.с. Последната се предлага само за модификацията с 5 врати. С този двигател Corsa изразходва средно по само 4.3 л/100 км., сочи официалната информация от производителя.

Срещу сходна сума - 14 930 евро, се предлага дизеловият вариант с двигател 1.3 CDTI ecoFLEX. Той произвежда 75 к.с., а версията с 95 к.с., която е най-скъпата в ценовата листа, стартира от 15 730 евро. Това е и най-икономичният вариант на Corsa - и двете версии имат среден разход от 3.2 л/100 км.

В гамата от бензинови двигатели са включени още 1.4-литров с турбо, развиващ 100 к.с. и 200 Нм, както и още един атмосферен мотор - 1.4 литра (90 к.с.). 


 Както стана ясно при онлайн премиерата на новия Opel Corsa, той ще може да се поръчва с мултимедиен комплект IntelliLink, разполагащ със 7-инчов дисплей, Bluetooth, навигация и гласово управление Siri Eyes Free. Системата може да се синхронизира с външни устройства, работещи на платформите iOS и Android.

Сред технологиите на борда на колата присъстват още система за следене на мъртвите зони и на платното на движение, система за превключване на светлините от дълги на къси при поява на идващ насреща автомобил, система за потегляне при наклон, би-ксенон светлини, камера за заден ход и системата за паркиране, която поема изцяло работата с волана при маневри за паркиране.

Всички подробности за новото поколение Opel Corsa ще станат ясни в началото на октомври, когато ще се състои официалната премиера на модела.

Снимки: Opel

Няма коментари:

Публикуване на коментар