Mercedes-Benz AMG GT ще развива 310 км/ч

Ускорението от 0 до 100 км/ч при топ версията ще става за 3.8 секундиИнтернет изданието Worldcarfans разкри динамичните характеристики на топ версията на новата суперкола Mercedes-Benz AMG GT, чиято официална премиера е насрочена за 9 септември. Публичният дебют на модела, който трябва да замени на пазара SLS AMG, ще се състои през октомври на автосалона в Париж.
 Суперколата AMG GT в топ версията с добавка S към името си ще получи 4.0-литров бензинов V8 двигател с 2 турбокомпресора BorgWarner, който развива 510 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Моторът работи с роботизирана скоростна кутия с два съединителя, като тази комбинация ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди. Максималната скорост на движение ще бъде 310 км/ч.

За сравнение ускорението от 0 до 100 км/ч при SLS AMG с 6.2-литров атмосферен V8 агрегат също отнема 3.8 секунди, но максималната скорост е по-висока – 317 км/ч, като тя е ограничена по електронен път. Един от основните конкуренти на бъдещия AMG GT – купето Porsche 911 Turbo, със своя мотор с мощност 520 к.с. ускорява от 0 до 100 км/чз а 3.4 секунди и може да развива 315 км/ч.

Суперколата на Mercedes-Benz е построена на олекотено алуминиево шаси. По думите на нейните създатели, благодарение на него автомобилът съчетава „спортни качества и комфорт за ежедневна употреба“.

Снимка: Mercedes-Benz

Няма коментари:

Публикуване на коментар