Приемник на знаменитата Mazda RX-7

Вече не е тайна, че идеологическият приемник на знаменитата Mazda RX-7 трябва да се появи по случай на 50-годишнината на първата спортна кола на марката с роторен двигател, тоест през 2017 г. Японската компания обаче готви нещо по-грандиозно, което ще покаже на вековния си юбилей през 2020 г.

 

 Пред изданието Motoring маркетинговият директор на Mazda Ясухиро Аояма призна, че в моделната гама на компанията ще влязат два нови спортни модела с роторни двигатели. За тях вече в Япония са патентовани названията RX-7 и RX-9. Именно втората машина ще се появи през 2020 г., когато освен, че Mazda навършва 100 години, в Токио ще се проведат летните Олимпийски игри.

Аояма призна, че в компанията внимателно наблюдават какво правят колегите им от Nissan и Toyota. Първите вече имат собствена суперкола – GT-R, която се предлага дори в модификация Nismo, докато вторите планират нещо подобно с помощта на BMW. В Mazda не смятат да изостават от съперниците си, но признават, че ще поемат друг път за направата на такъв автомобил.

„В Mazda не сме заинтересовани от създаването на суперкола с хибридно задвижване (б.а. – очаква се такива да бъдат новият GT-R на Nissan, както и приемникът на Toyota Supra). Ние имаме съвсем различно виждане по този въпрос и ще развием нашата концепция. Имайте търпение и ще разберете каква точно е тя“, обясни Аояма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар