Lamborghini пуска Huracan със задно предаване

Lamborghini възнамерява да пусне шосеен вариант със задно предаване на суперколата си Huracan, съобщава Autocar, като цитира шефа на компанията Стефан Винкелман. Сега с такъв тип задвижване се предлага единствено състезателното купе LP 620-2 Super Trofeo, което дебютира в средата на август и ще участва в състезания през 2015 г.

 

 „Ние направихме купе със задно предаване Gallardo, тъй като имахме такава възможност – коментира Винкелман. – Вярно е, че произвеждаме машини със задвижване на четирите колела, но не виждам причини, поради които трябва да се откажем от моделите със задно предаване.“

Версията на Gallardo със задно предаване има индекс LP 550-2 и е посветената на бившия главен тест-пилот на марката Валентино Балбони. Той работи 40 години за компанията, като е тествал 80% от нейните модели. Балбони се оттегли през 2008 г., но през 2010 г. подписа договор като консултант на марката.

Винклеман допълни, че в Lamborghini разглеждат възможността за разширяване на гамата на Huracan. Първата нова версия ще бъде роудстър, който ще се появи през 2015 г. Заедно с него трябва да бъде пусната и пистова версия на модела.

Huracan излезе през 2013 г., като в основата му е шаси от карбон и алуминий, което се използва и за на второто поколение на Audi R8. Суперколата разчита на 5.2-литров бензинов V10 с мощност 610 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.2 секунди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар