Ford Focus: Обновен и с до 19% по-икономичен

Ford обяви, че обновената версия на Focus ще предложи на потребителите сериозни предимства в сравнение с актуалната версия на модела, като основните от тях са свързани с по-добрата горивна икономичност (до 19%) при цялата гама задвижващи агрегати.

Обновеният Focus ще бъде първото предложение на Ford в Европа, което ще се предлага с новия 1.5 литров EcoBoost бензинов двигател, както и за пърив път с 1.5 литров TDCi дизелов агрегат. Сериозни подобрения са нанесени и по познатият двулитров TDCi мотор, а предлагането на хитовия и международно отличен еднолитров EcoBoost бензинов двигател ще продължи. От фирмата на синия овал коментират, че с лансирането на новия 1.5 литров TDCi двигател, цялото портфолио на Focus ще отговаря на изискванията на Euro 6 стандарта, който предстои да бъде въведен.

За подобряването на разхода на гориво на Ford Focus, голяма роля играят и вторичните системи като Auto-Start-Stop, активната челна решетка Active Grille Shutter, системата за регенериране на енергия и други.

Новият 1.5 литров EcoBoost бензинов двигател, който ще се предлага във версии със 150 и 182 конски сили и замества 1.6 литровото предложение на Ford, обещава подобрение от 7% в горивната си икономичност в комбинация с шестстепенна механична предавателна кутия и Auto-Start-Stop система. В началото на следващата година, в модификационното портфолио ще бъде добавена и шестстепенна автоматична тренсмисия. Подобна ще бъде налична и при еднолитровата EcoBoost версия със 125 конски сили.

Новото 1.5 литрово TDCi дизелово предложение в гамата на Focus ще се предлага във варианти 95 и 120 конски сили, като първият от тях обещава среден разход на гориво от едва 3.8 литра на 100 километра

Обновеният двулитров TDCi мотор предлага не само увеличение в максималната мощност (от 140 на 150 конски сили) и максималния въртящ момент (от 340 на 370 Нм), но и 15% подобрение в горивната икономичност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар