Президентът на "Ювентус" поема Ferrari

Андреа Аниели ще заеме мястото на оттеглилия се Лука ди Монтедземоло

 Новият шеф на компанията Ferrari ще се казва Андреа Аниели. Настоящият президент на футболния отбор "Ювентус" ще заеме място на оттеглилия се след 23 години на поста Лука да Монтедземоло, съобщава изданието Lbero.

 

 

 Снимка: Ройтерс

Източникът на информацията на медията е Лучано Моджи - бивш генерален директор на "Ювентус", който през 2006 г. бе в основата на избухналия в италианския футбол корупционен скандал, който получи името "Моджигейт". Тогава се оказа, че много от мачовете във футболната Серия А са уговорени, заради което две от титлите на "Ювентус" бяха отнети.

Според Моджи за назначаването на Аниели като президент на Ferrari настоява лично генералният директор на FIAT-Chrysler Серджио Маркионе. Именно той пое временно функциите на Монтедземоло, който не мисли да се пенсионира на 67 години и ще поеме президентския пост в авиокомпанията Allitalia - най-големия въздушен превозвач на Апенините.

FIAT притежава 90% от акциите на Ferrari, а останалите 10 са на Пиеро Ферари, син на основателя на компанията Енцо Ферари. Италианският производител се обедини с концерна Chrysler по-рано тази година. Самият Андреа Аниели е член на съвета на директорите на FIAT, а под негово ръководство футболният "Ювентус" спечели 3 поредни титли в Серия А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар