Това е новият кросовър Citroen C3-XR

Концептът Citroen C-XR беше показан през април тази година на автосалона в Пекин. Китайската столица беше избрана неслучайно, защото французите казват че са разработили кросовъра специално за пазара в Поднебесната империя.Серийната версия на модела получи названието C3-XR, а преди броени дни бяха публикувани първите й официални изображения. Новият кросовър ще се произвежда в съвместното предприятие на компаниите Citroen и Dongfeng в Китае.

 Засега няма кой знае какви технически подробности за новата кола, но са известни габиритите на концептуалния вариант - дължина 4260 мм, 1790 мм ширина и 1560 мм височина. Междуосието на колата е 2650 мм.

Налице е известна вътрешна информация за автомобила. Колата е развита на същата платформа, която ползва паркетникът Peugeot 2008, но дизайнът е интерпретация в стила на Citroen. Очаква се в моторната гама да бъдат включени два бензинови мотора - атмосферен 1,8 л и 165-к.с. турбомотор 1.6 л. Официалният дебют на новия модел е насрочен за ноември в Китай, след което ще стартират и продажбите му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар