Cadillac гласи конкурент на S-Klasse

Новият луксозен седан от висш клас на Cadillac ще бъде наречен CT6. Флагманът на култовата американска марка, който ще се опита да открадне клиенти от Audi A8, BMW 7er и Mercedes-Benz S-Class, ще бъде представен в края на 2015 г., съобщава пресслужбата на GM.

"Този Cadillac ще стане най-лекият автомобил в сегмента и ще притежава най-добрата управляемост в класа. Опирайки се на опита, натрупан при разработката на ATS и CTS, проектирахме абсолютно нова архитектура на CT6. За изработката й ще бъдат използвани различни материали и най-ефективните компоненти", коментира маркетинговият директор на компанията Уве Елингхаус.

Конструкцията на седана ще се състои от алуминий, високоякостна стомана и магнезий. Флагманът на Cadillac ще се оборудва с V-образен осемцилиндров двигател с модулна архитектура, която ще може да служи за основа на 6- и 4-цилиндрови мотори.

CT6 ще стане първият представител на новата моделна категоризация на производителя. Индексът CT ще обозначава типа автомобил, а цифрата след него ще показва габаритите и мястото му в гамата на Cadillac. Според Елингхаус тази стратегия ще помогне на клиентите да се ориентират по-лесно в гамата на марката.

Неотдавна американците обявиха, че разглеждат възможността за разработката на един или два спортни модела. Скоро с емблемата на Cadillac могат да се сдобият и компактен кросоувър с по-скромни размери от SRX и всъдеход, позициониран под Escalade.

В плановете на марката присъстват също наследник на хибридното купе ELR и седан със задно предаване, който ще заеме нишата под ATS и ще се конкурира с Mercedes-Benz CLA и Audi A3.

Няма коментари:

Публикуване на коментар