Новата Шкода Фабия – „умен“ малък автомобил с просторен интериор

Новата Шкода Фабия впечатлява не само със своя емоционално зареден дизайн: автомобилът е по-умен и практичен от всякога.

Новият модел разполага с достатъчно място за петима пасажери и техния багаж и все пак блгодарение на своите компактни размери, той е изключително пъргав и гъвкав. Багажното отделение е най-просторното в сегмента на малките автомобили. В типичния за Шкода стил, новата Фабия разполага с общо 17 „умни решения“, девет от които са нови за модела.

„Когато става дума за практичност, новата Шкода Фабия е истински шампион, предлагайки широка гама от възможности за употреба. Това e идеалният автомобил за едно модерно и все пак практично придвиждване в градски условия, който освен това притежава перфектната комбинация от фукционалност и емоционално зареден дизайн“, каза Франк Уелш, член на Борда oтговарящ за техническото развитие на Шкода.

Новата Шкода Фабия предлага достатъчно пространство за пътниците и техния багаж. Вътрешното пространство е малко по-голяма дължина и широчина в сравнение с предишния модел, като в същото време предоставя на шофьора и пътниците още по-голямо прстранство за главата. Въпреки, че новият модел на Шкода Фабия е с 8мм по-къс от своя предшественик, дължината на интериора се е увеличила с около 8мм и вече е 1,674мм. Простраснвото за краката е още по-голямо - цели 1,401 мм (с 21 мм повече) отпред и 1,386 мм (с 2 мм повече) за пътниците на задните седалки.

Багажното отделение е най-голямото в този сегмент. Багажникът в новата Шкода Фабия има вместимост от 330л., което е с 15л. повече от нейния предшественик и е значително по-голям в сравнение с конкурентните модели. При свалени задни седалки, товарното пространство нараства до 1,150литра. Просторният отвор на багажнито отделение е с широчина от 1,098 мм., задната врата която се отваря до височина 1,915мм, а ниският праг на багажното отделение улеснява пренасянето на обемен и тежък багаж. Товарният отсек е широчина 960мм, което е с 2 см повече в сравнение с предишното поколение.

Със своите множестно „умни решения“ новата Шкода Фабия се вписва отлично в съвременния високотехнологичен свят.

В зависимост от нивото на оборудване, новата Шкода Фабия се предлага с до девет нови „умни“ решения. Новата Фабия е първият модел на Шкода, в който ще срещнете технологията MirrorLink™.

Тя позволява визуализирането на смартфон приложения върху екрана на мултимедийната информационна система, като освен това довежда използването на софтуер за навигация или музикални файлове до ново равнище. Осъществяването на връзка е бързо и лесно. Само свържете смартофонът към системата Bolero чрез USB кабел, изберете и активирайте MirrorLink™ и сертифицираните приложения MirrorLink™ ще бъдат визуализирани върху дисплея на мултимедийната информационна система.

Поредната много полезна функция е SmartGate, която позволява трансфера на актуални данни за автомобила, като например разход на гориво, средна скорост, изминато разстояние, към конкретни смартфон приложения за съхранение и мобилна употреба. Трансферът на данни е безжичен благодарение на WiFi технология.

Новата Фабия вече може да се похвали и със стъргалка за лед от вътрешната страна на капака на резервоара. Мултимедийната стойка в централната конзола е идеалното място за съхранение на мобилен телефон, смартфон или iPod
Светлоотразителната жилетка, която вече е задължителна в много страни, има удобно специално отделение във вратата на шофьора.
Като опция може да поръчате и сваляема кутия за отпадъци в страничната врата.
В джобовете за съхранение на вещи от вътрешната страна на обелгалките може да съхранявате разлини малки предмети.

Новата Шкода Фабия предлага още повече място за Вашите напитки. И в двете задни врати може да бъде поставена бутилка от 0.5 литра, а една 1 литрова бутилка спокойно ще се побере в жабката. Следователно, новата Шкода Фабия вече предлага място за до седем бутилки: по една бутилка във всяка предна и задна врата, жабката и две бутилки в централната конзола.

Новата Шкода Фабия предлага и множество „умни решения“, които придават допълнителна стойност на автомобила. Сред тях са клипс за талони за паркиране, разположен от страната на шофьора в ъгъла на предното стъкло, както и две опционални куки е багажното отделение. Като опция за багажното отделение се предлагат и две мрежи, с помощта на които лесно ще подредите багажа си.

Кората на багажното можа да бъде поставена в три положения: тя може да бъде оставена в нормалното си положение, да служи като хоризонтален разделител или да бъде сгъната зад задните седалки.

В допълнение опционален универсален инструмент за фиксиране в багажното отделение ще Ви помогне да предотвратите нежелано движение на различни предмети. Друго „умно решение“ са фаровете за мъгла, следящи ъгъла на завоя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар