Alfa Romeo Brera под скалпела на Vilner

Българските майстори преработиха специалната версия Italia Independent


Alfa Romeo Brera, перлата на италианския автомобилен дизайн, премина през българското студио Vilner, за да получи още по-съвършени форми. Проектът е базиран на специалната версия на модела Italia Independent и е изцяло оптичен.

Специалната Brera Italia Independent, създадена в само 900 бройки, се отличава с цвят титаниев мат, уникални черни джанти и кърваво червени спирачни апарати с ръкописен надпис Alfa Romeo. Интериорът й пък е обзаведен с карбон върху централната конзола и волана, червени рингове върху контролните прибори и контрастни червени шевове.

Идеята на Vilner е да надгради работата на Italia Independent, а не да я променя, сочи информацията от българското студио. Именно затова са запазени оригинални компоненти като волана, карбоновите елементи върху него и централната конзола, както и гравираните алуминиеви плочки, вградени в подглавниците на предните седалки.

 На преработката обаче е подложено всичко останало. Седалките, например, са подсилени визуално с хоризонтални червени ленти, изработени от гладка напа, като напомнят на артериите, по които тече темпераментната кръв на Brera. Червените колани допълват внушението, също като дребните акценти върху заключващите им механизми. Vilner терапията не пропуска и корите на вратите, които получават естествена черна кожа с контрастни червени шевове, а пластмасата в дръжките отстъпва пред истински карбон. Резултатът е подсилен със същите червени ленти от гладка напа, каквито намираме и върху седалките.
Но това не е всичко. Таванът е претапициран с алкантара и приютява бродерия на дракон. Същият мотив е разположен и върху гърбовете на предните седалки. Вместо стандартните пластмасови лайстни по таблото и вратите, тази Brera получава чисто черна змийска кожа.

Автомобилът запазва оригиналните си екстериор и задвижване. Под капака му работи 3.2-литров V6 двигател с 260 к.с., който предава въртящия момент към четирите колела.

Снимки: Vilner

Няма коментари:

Публикуване на коментар