Toyota върна на пазара легендарен всъдеход

Land Cruiser 70 ще се произвежда в продължение на 1 година

 

Компанията Toyota реши да отбележи 30-годишнината от пускането в производство на легендарния си всъдеход Land Cruiser 70, като го върне на пазара в нов вариант. Автомобилът ще се произвежда през следващите 12 месеца, като ще се предлага със съвременните системи за безопасност, достъпни за машини от този клас.
Toyota върна на пазара легендарен всъдеход
Трябва да се отбележи, че машината и до ден-днешен се ползва с огромна популярност в някои страни. В Япония нейното производство бе спряно през 2004 г. За пазара в Австралия обаче всъдеходът продължава да се произвежда и в момента.

В Toyota ще пускат по 200 автомобила от модела всеки месец, като те ще бъдат сглобявани в завода в Йошивара и ще бъдат на разположение на дилърите на марката още в началото на следващата седмица. Land Cruser 70 ще се предлага в два варианта – пикап и SUV, като и двата ще бъдат с по 4 врати.
Toyota върна на пазара легендарен всъдеход
Под капака на юбилейната версия ще бъде поставен 4.0-литров V6 двигател с мощност 231 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 5-степенна механична, а системата за задвижване на четирите колела е стандартна за модела. Като опции се предлагат лебедка и заключване на предния и задния диференциал
Toyota върна на пазара легендарен всъдеход
Промени, макар и минимални, ще има и във външния вид. Това ще бъдат нова решетка на радиатора, нов капак и съвременни фарове. От двете страна на всъдехода ще бъде добавена и специална емблема, посветена на 30-годишнината на модела. Цената на SUV-версията ще бъде 34 600 щатски долара, а на пикапа – 33 700.
Toyota върна на пазара легендарен всъдеход
Всъдеходът Toyota Land Cruiser 70 започна да се произвежда в Япония през 1984 г., като бързо си спечели популярност, благодарение на високата си надеждност и отличните си всъдеходни качества. За вътрешния пазар моделът бе оборудван с дизелови мотори с обем от 3.2 до 4.2 литра.

Снимки: Toyota 

Няма коментари:

Публикуване на коментар