Mercedes-Benz готви конкурент на BMW i3

Компанията вече е готова с концептуален модел на електричество

 В Mercedes-Benz признаха за успешна една от идеите на конкурентите им. Пред изданието Auto Motor und Sport главният дизайнер на марката Гордън Вагенер заяви, че ръководството на компанията обмисля създаването на електромобил по примера на BMW i3.

 

 

 

 

 

B-Class Electric Drive. Снимка: Mercedes-Benz

По думите на Вагенер в Mercedes-Benz вече работят върху концептуален модел, задвижван от електричество. Той отказа да даде подробности за проекта, но не отрече, че в компанията му са впечатлени от постиженията на баварците в сегмента на електромобилите.

Трябва да се отбележи, че производителят от Щутгарт вече продава сравнително компактен сериен електромобил. Една от модификациите на Mercedes-Benz B-Class -Electric Drive, се предлага с агрегат с мощност 177 к.с. и може да измине около 200 км с едно зареждане. Цените на тази версия стартират от 41 500 долара. За сравнениеBMW i3с агрегат с мощност 170 к.с. се предлага за почти аналогична сума – 41 350 долара.

Вагенер обаче даде подробности за най-очаквания модел на Mercedes-Benz – суперколатаAMG GT, която е идеологически приемник на SLS AMG. Той ще дебютира на автосалона в Париж през октомври, като ще се появи на пазара в две модификации. По-мощната ще е с 510 к.с, а по-слабата – с 460 к.с. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар