АвтоВАЗ показва два нови концепта Lada днес на автосалона в Москва

 Два нови концептуални автомобила - Lada   Vesta и XRay показва от днес на международния автосалон в Москва АвтоВАЗ. Снимки на автомобилите се появиха в поредния брой на известното руско авторитетно автомобилно издание Авторевю, който излезе също днес в продажба, успоредно с отварянето на автосалона.

  Какво знаем досега за Lada Vesta? АВТОВАЗ готви модела с индекс 2180 като замяна на Lada Priora. Vesta има абсолютно нова платформа, разработена в Толиати като частично унифицирана с модели Renault и Nissan. Например задното полузависимо окачване и кормилното управление са същите както при Megane. Усилвателят на волана е електрически, воланът се регулира в две посоки. Отпред е използвана подрама и окачване с L-образни носачи.

  Под капака ще видим две предложения – атмосферен бензинов 1.8л мотор или турбо 1.4. Може би ще бъде предложен още 16-клапановият, 115 к.с. 1.6л от Renault, спирачките и радиаторите също идват от модели на Renault-Nissan…

   Ако се сравни новата кола с Приора, то се вижда, че Веста е по-голяма. Междуосието е увеличено със 128 мм до 2620, следата отпред и отзад е уеднакване на 1510 мм срещу 1410 и 1380 мм при Приора. По дължината на купето си от около 4500 мм Веста се приближава към долната гарница на пазарния С-клас, а коравината му е силно повишена - до15 000 Нм/градус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар