Възродената Honda S2000 ще е със средно разположен двигател

Японците дадоха „зелена светлина“ на серийното производство на модела

 Ръководството на Honda даде „зелена светлина“ на серийното производство на среден като размери спортен модел със средно разположен двигател. Японците планират да възродят за модела името S2000, под което се продаваше роудстър, спрян от производство през 2009 г., съобщава изданието Motoring.
Новата Honda S2000 ще заеме място между компактния роудстър S660 и следващото поколение на суперколата NSX в моделната гама на компанията.

Новата спортна кола ще се предлага само като купе. Тя ще бъде задвижва от хибриден агрегат,  в който ще се използват технологии, създадени от инженерите на Honda съвместно със специалистите от отбора на McLaren във Формула 1. В силовата установка ще влязат 2.0-литров бензинов двигател, електромотор и роботизирана трансмисия с два съединителя. Общата мощност на агрегата ще бъде 370 к.с.

Ролята на двигател с вътрешно горене ще играе 2.0-литровият турбо-мотор, който през 2015 г. ще се предлага на следващото поколение на хот-хеча Civic Type R. При този модел мощността на агрегата ще бъде 280 к.с. Очаква се машината да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, а разходът на гориво да не надминава 6 л/100 км.

В основата на бъдещата Honda S2000 ще бъде лекото шаси на суперколата NSX от следващо поколение. Архитектурата е предимно от алуминий и карбон. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода на Honda в Охайо, САЩ.

Очакванията са моделът да се появи на пазара в края на 2017 г. Ориентировъчно цените на спортното купе ще бъдат около 70 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар