Климатикът „убива“ предимствата на хибридите

В по-топли райони разходът на гориво може да нарасне с около 10%

 Компанията за анализи Emissions Analytics проведе изследване, което доказва, че климатичните системи на хибридните автомобили оказват голямо влияние върху техния разход на гориво и по този начин до голяма степен неутрализират предимството им спрямо машините, задвижвани с бензинови или дизелови двигатели.

 

Тестовете, направени от експерти на компанията, показват, че при пътуване с включена климатична система разходът на гориво в смесен цикъл се увеличава средно с 6.1%. За сравнение при бензиновите автомобили този резултат е 3.8%, а при дизелите – 4.6%. Най-сериозна е разликата в регионите с горещо време, където климатикът работи постоянно.

При движение в града на хибриден автомобил с работещ климатик неговият разход на гориво се увеличава с цели 10%, твърди Emissions Analytics. При пътуване по магистрала или извънградско шосе тази цифра може да спадне до 2.8%.

Авторите на изследването не съобщават какви модели хибриди са използвали за проучването си. Но все пак уточняват, че допълните консуматори на енергия се отразяват на разхода на гориво при всеки автомобил. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар